Edukacija djece u Osnovnoj školi Milana Langa
,blog,hrvatska,film,fotografija,gastronomija,ljubav,glazba,humor,internet,karijera,književnost,novac,obitelj,obrazovanje,osobno,poezija,politika,priče,putopisi,računala,religija,seks,sex,sport,televizija,umjetnost,zdravlje,znanost,rasprave,diskusije,korisnik,politika,www" /> Edukacija djece u Osnovnoj školi Milana Langa
,blog.dnevnik.hr/dvdbregana" />

ponedjeljak, 05.05.2008.


Edukacija djece u Osnovnoj školi Milana Langa


Danas smo posjetili Osnovnu školu Milana Langa u Bregani radi edukacije djece u području zaštite od požara.



Prvo predavanje smo održali učenicima od 1-4 razreda koji su pokazali veliki interes za vatrogastvo i sve vezano za zaštitu od požara. Surađivali su u predavanju postavljenjem svojih pitanja na koje smo mi vješto pronalazili odgovore. Upoznali smo ih sa našim dobrovoljnim radom (gašenje požara,tehničke intervencije), podučili o zapaljivim i nezapaljivim tvarima i načinu osnovnog i početnog gašenja požara.
Imali su priliku i vidjeti kako zapravo u stvarnosti vatrogasci izgledali te smo im pokazali jedan manji dio naše opreme.
Pošto su bili dosta zainteresirani za predavanje odlučili smo im dati jedan dio naše opreme da i oni to osjete u svojim rukama te da ih ukratko upoznamo kako se s time rukuje.
Obijasnili smo im kako se pravilno postupa kod požara i što sve oni mogu napraviti kako bi se odklonili što više smanjili svi ti «dječji požari».

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Imali su prilike i vidjeti oni kao i njihove starije kolege iz viših razreda izvođenje javne vatrogasne vježbe s navalnim vozilom.
Razvukli smo dvije brze navale. Na jednu od njih smo stavili pjenilo. Povukli smo i «C» prugu gdje smo demonstrirali rad s turbo mlaznicom. Kasnije su djeca mogla razgledat vozilo i opremu.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Po završetku vježbe vratili smo se natrag u školu gdje smo isto predavanje održali učenicima od 5-8 razreda koji su pokazali malo manji interes. Ipak su se javili pojedinci koji imaju želje i volje pristupiti našem dobrovoljnom društvu. Nadamo se da smo ovom dobrom gestom djecu bar malo osvjestili i podučili ih o opasnostima koje donosi vatra.
Možda ćemo ovime bar malo smanjiti našu Hrvatsku crnu statistiku barem na našem prostoru.

Prezentaciju u školi kao i samu vježbu smo sami osmislili kao preventiva za nadolazeće mjesece zaštite od požara.
Predavači koji su izveli predavanje su: Hrvoje Kovačić, Renato Hribar, Davor Jandrečić.

A za izvođenje javne vježbe uz navedene su se još pridružili: Željko Mahović, Ivan Agić i Josip Gestić.

Zahvaljujemo se Osnovnoj školi Milan Langa na suradnji i Horvat Gordanu dipl.ing. na dodatnom materijalu za predavanje.

Slike možete vidjeti u Galeriji

by... kova, hauba i bronx

Objavljeno u 15:43 • Komentari (20) •

<< Arhiva >>

NAJAVE:

INTERVENCIJE:

23.11.2013. - nadzor poplavljenog objekta
23.11.2013. - saniranje kanala
23.11.2013. - ispumpavanje vode
02.05.2013. - ispiranje ceste
22.04.2013. - nadzor spaljivanja krijesa
22.04.2013. - nadzor spaljivanja korova
07.01.2013. - ispumpavanje vode

UPRAVNI ODBOR:

Vladimir Hribar - predsjednik
Zvonko Trkeš - dopredsjednik
Dubravko Matijaščić - zapovjednik
Željko Mahović - zam.zap.
Irena Trkeš - tajnica
Marijan Librić - spremištara
Boris Kišicek - blagajnik
Renata Gredelj - članica
Renato Hribar - član
Hrvoje Kovačić - član
Ivica Petrić - član

NADZORNI ODBOR:

Josip Petrić - predsjednik
Željka Lojina - član
Vladimir Vapnar - član


brojac poseta

brojac poseta